Faliújság

Mikos Ákos blogja

Miért érdemes bloggerként konferenciákra járnod?

5 ok, amiért jó ötlet megjelenni egy szakmai rendezvényen.

konferenciaheader.jpg

Forrás: Andrei Stratu

Szia!

A tél abszolút annak az ideje, hogy tudással vértezzük fel magunkat. Ez sokszor nem is a paplan alatti, tea szürcsölős könyvolvasást jelentheti, hanem egy-egy olyan rendezvényt is, amit nem kifejezetten bloggereknek hirdettek meg.
Egy-egy ilyen szakmai seregszemlén olyan új tudáskészletet lehet felszedni, amely szűken véve nem segíti a felületeid építését, de sok tényező mentén elévülhetetlen előnyöket adnak neked.

Ezért is örültem, amikor az Ecommerce Expo 2019, az ország legnagyobb e-keredkedelmi rendezvénye támogatni kezdte el ezt a blogot és a mellette szerves egységet képező csoportunkat.

Eccommerce Expo
Az Ecommerce Expo kifejezetten azt az igényedet elégíti ki, ha szeretnél webshopot, vagy konkrét boltot nyitni a felületedhez és az ügyedhez kapcsolódva. Több mint 40 válogatott, és vaskosan tudással feltöltött előadássegít neked ebben, arról nem beszélve, hogy a kiállító területen is rengeteg ösztönző céggel és szakemberrel találkozhatsz. Decemberig pedig még hatványozottan érdemes lesni az ajánlatukat is! :)

Forrás: www.ecomexpo.hu

A támogatással főleg az jár, hogy ott lehetek az expón januárban, ahonnan beszámolhatok nektek a blogokat érintő legfontosabb újdonságokról, trendekről és hasznos területekről.
Ráadásul ígéretet kaptam, hogy mind az eseményen, mind az addig vezető úton több szakértővel is beszélhetek, vagy készíthetek interjút, amely tény miatt szuperizgatott vagyok, tudván, hogy mennyi információt tudok átadni Neked.

Forrás: Headway

Ha pedig te magad is kacérkodsz a gondolattal, hogy de jó lenne eljönni egy ilyen, vagy pont erre a szakmai seregszemlére, akkor érdemes lajstromba rendezned, hogy miért billenhet pozitív irányba a mérleg nyelve?

1. Szélesedik a tudásod

Tisztán bloggereknek szánt konferencia, vagy workshop kevés van az országban, de rokonterületeken sűrűn találkozhatunk izgalmas eseményekkel. Az elsőre nem nyilvánvaló alkalmakkor is elcsíphető egy-egy olyan előadás, amely jelentősen gazdagíthatja a tudástáradat. Persze egy a keresztszemes öltések lehgnépszerűbb fajtáiról tartott szakmaközi szimpózium kevesebb általános ismeretet tartalmaz, de ha a témában vagy járatos és erről vezetsz blogot, akkor igenis az ilyen specifikus eseményeken is érdemes ott lenned.
Olyan határterületekkel tudod így összekapcsolni a blogodat, amely erősen megdobhatja a nívódat és a belső értékeidet, motiváltságodat.

2. Egyedi tartalmad születhet belőle 

A szakmai rendezvényeken, szakmai mivoltukból kifolyólag feketeöves gyémántkontentek repkednek a levegőben és kőbevésendő bejegyzés alapanyagokat adnak a lazacpástétomos-rikottás-aprószendvicsekre szeletelve.
Ha nyitott füllel jársz, - és tudom, hogy érdeklődő vagy - akkor egy egész jegyzetfüzetnyi friss tartalomvázlattal térhetsz haza. 
Ha viszel tupperware-s szettet, akkor aprószendvicsekkel is...

3. Ötleteket kaphatsz a saját rendezvényeidhez

Ha komolyan gondolod a blogoddal történő tervezgetést, akkor egy idő után biztos felmerül benned saját rendezvények szervezése. A kialakuló közösséged szinte kérni fogja, hogy a témád, a témátok mentén szerveződjön valami olyan alkalom, amellyen beszélgethettek, ismereteket szerezhettek a közös érdeklődésetek mentén.
Egy profin kivitelezett rendezvényen elcsenhetsz egy-két olyan ötletet, inspirálhat néhány olyan megoldás, amely könnyebbé és élvezetesebbé teszi számodra a szervezést.

Forrás: Sova Net

4. Új témákat szerezhetsz

A legjobb a konferenciákban - szerintem! - az a löket, amellyel hazaérkezel. Utad közben nem csak a jóleső fáradtságtól zakatol az agyad, hanem a tervektől is, amelyekkel tele vagy. Annyira tud inspirál egy előadás, egy kávészünetes beszélgetés, hogy nem feltétlenül valami konkrét cikk, de új területek sejlenek fel, lehetséges továbblépési irányok, stratégiai esélyek bontakoznak ki. Egész egyszerűen kilépsz a komfortzónádból azáltal, hogy nem csak az addig megszokott keretekben lehet gondolkoznod.

5. Kapcsolatépítés

A furcsának és kényszeredettnek tűnő small talkok és apró csevejek az organikus kávékat kevergetve elsőre nem tűnhetnek vonzónak, de jól tudjuk, hogy rengeteg "haszonnal" bírnak. Itt nem csak és elsősorban az anyagi hasznot kell néznünk, hanem azt, hogy az emlegetett inspirációt és értékes emberek megismerését hozhatja el nekünk.
Az igazság az, hogy ilyenkor többet figyelünk magunkra, hogy nehogy valami hülyeséget beszéljünk, nehogy rosszul viselkedjünk, mintsem valóban nyitottan állnánk a beszélgető partnerünk közelében. 
Az ilyesmi persze nem azonnal jön el, de gondolj arra, hogy nagy valószínűséggel ő is így érez, így lehet ebből egy cinkos összekacsintás is.

Élvezd, hogy megismerhetsz sok új embert!

Remélem összefutunk valamelyik szakmai rendezvényen, vagy akár az Ecommerce Expo-n is.
Ha így lesz, bátran szólíts meg és beszélgessünk.
A tupperes edényt te hozod! :)

Csatlakozz a Műhelyhez!
A Blogger Műhely egy olyan csoport, ahol nem saját cikkeinket promotáljuk, hanem beszélgetünk "szakmai" kérdésekről, tapasztalatokról, vagy kérdéseket teszünk és válaszolunk rájuk.

Isten áldjon!

Ákos

koszonom_5.jpg

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ez szólt miközben írtam:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://akosmikos.blog.hu/api/trackback/id/tr2514389670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása