Faliújság

Mikos Ákos blogja

"A podcast fókuszálja a figyelmet, tágítja az elmét és ébreszti a gondolatokat" - A Szériában Lovas Rozi

Az Egyszer lent egy igazi érzelmi hullámvasút, ami ha nem is a csúcson, de mindenféleképpen magasabban ér véget, mint a legmélyebb pontja. Ez a hihetetlen érzelmi löket Lovas Rozi tolmácsolásában a legigazabb. Senki mással nem tudnám ezt a műsort elképzelni. Színésznő, de mellette most már podcaster is. Jó az ilyen profi kolléga a közegünkben. Többek leszünk a műsorai által mindannyian.
Ismerd meg őt!

lovasrozicover.png

1. Te hogyan foglalnád össze: Miért podcast?

Maga a szóösszetétel szerintem már túlmutat önmagán, nincs értelme magyarázni. Mindenképpen egy vagány, könnyed, valódi tartalmat és minőséget közvetítő, magasabb kultúrális igényszintet kielégítő jelentés társul hozzá. És jól hangzik, hogy podcast.

2. Mi lelkesít a legjobban a műsorkészítéssel kapcsolatosan?

Maguk az embrek, akiknek a történetét elmesélem. Csodálatos az út, ahogy megismerhetem őket és az érzékenységüket. Jó ez az egymásra hangolódás és figyelem. Nagyon izgalmas belelátni a sorsaikba, döntéseikbe, más perspektívából is figyelni és talán picit megérteni a világot. Olyan, mint egy szerepre készülni.

3. Mi jelenti számodra a legnagyobb kihívást a podcasteddel kapcsolatosan?

A legnagyobb kihívást maga az interjú helyzet jelentette. Sokat ültem már a másik oldalon, tudom, hogy milyen ha jól vagy ha rosszul kérdeznek, de én magam még nem kérdeztem. Figyelni könnyű és belehelyezkedni a pillanatba de nehéz egyszerre jelen lenni a történetében, tartani a gyeplőt és a beszélgetés irányát, mindig kapcsolódva váltani, közben fejben szerkeszteni és tartani az időt. De nagyon izgalmas beletanulni ebbe a szakmába is.

4. Hogyan fejleszted magad a műsorod kapcsán?

Sok podcastet hallgatok.

5. Mivel inspirálódsz a műsorkészítésben?

Az adott ember története mindig új, izgalmas és személyes. Nagyon inspiráló addig ásni, amíg megtalálom a kapcsolódást a saját életemmel.

Kedvenc film?
Amerikai álmodozók

Kedvenc sorozat?
The Affair

Kedvenc könyv?
Anna Karenina

Kedvenc játék?
Színház

Kedvenc podcast?
Drunk Women Solving Crime

6. Mit adott az életedben a podcasting?

Egy teljesen új műfajt, kihívást, tanulási lehetőséget. Az Egyszer lent tematikája ráadásul nagyon közel áll a gondolkodásomhoz, az érdeklődésemhez és ahhoz, amiben hiszek, aminek értelmét látom. Ráadásul egy olyan időszakban érkezett az életembe, amikor amúgy is egy ideiglenes váltás történik, picit lassítok a tempón és van lehetőségem más felé is nyitni.

7. Hogyan ajánlanád egy olyan embernek a podcastek műfaját, aki még nem kóstolt bele?

Érdemes picit beleveszni. Nagyon nagy a választék, nem is hinné az ember, hogy milyen témakörökre bukkanhat. Tök jól fókuszálja a figyelmet, tágítja az elmét és ébreszti a gondolatokat, úgy, hogy észre sem veszed. Ráadásul élvezetes formában.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Fottyózás #foto #photoshoot #magazin #testéslélekmagazin #newspaper #actress #színész

Lovas Rozi (@lovasrozi) által megosztott bejegyzés,

 

8. Hogyan terjeszted az epizódokat, a csatornádat?

Szóban és az általam elérhető internetes felületeken.

9. Hogyan látod a podcastek jövőjét idehaza?

Remélem vészes iramban terjedni fog a köztudatban és minél több emberhez elér majd. Nem egy magyarázandó újdonság lesz, hanem egy általánosan használt és terjesztett tartalom.

10. Szerinted melyik itthon a top3 előremutató podcast és miért?

Húú, hát nem mondanám, hogy mindegyiket ismerem. Szeretem a Felforgatókat, mert nagyon inspirálóak az alanyok és Kadarkai Endre nagyon jól kérdez. A Heti agymosó Feldmár Andrással, mert baromi izgalmas és
érdemes figyelni. Egyébként nekem hiányoznak a nem interjúra vagy beszélgetésre épülő, hanem történetmesélős, akár fikciós elemeket tartalmazó podcastek itthonról. Ilyesmikből amerikai platformon szoktam válogatni.

+1 Ki legyen a következő?

Kadarkai Endre

A bejegyzés trackback címe:

https://akosmikos.blog.hu/api/trackback/id/tr715772520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása