Faliújság

Mikos Ákos blogja

A podcast keresés és hallgatás igazi nagyágyúja

Új rovatot indítunk a blogon.
Friss és releváns appokat ajánlunk Neked egy szakértő által.

podcastappheader.jpg

Új rovatunkban havonta egyszer Teszáry Péter ajánl majd Nektek egy-egy alkalmazást, amely a blogger léthez és munkákhoz nagy segítséget nyújthat.
Ezúttal a Podcast Hónapunkhoz kapcsolódik.

TIPP
Teszáry Peti marketing szakember, aki szenvedéllyel vezet egy blogot szerelméről.
Igazi megoldó emberről van szó!
Less be és olvass hasznos anyagokat a peterteszary.blogspot.com oldalon!

Nem olyan régen, idén júniusban megjelent a Google Podcasts nevű applikáció, amely ingyenesen letölthető a Google Play áruházból. Nos, azt gondoltam, hogy a Podcast hónap keretein belül írok róla egy jó hosszú, velős cikket… De ez nem fog menni. 
Már csak azért sem, mert kipróbáltam az appot, és azt tudja amit kell.
Na, de mindjárt kifejtem, hogy miért nem.

A Google még 2012-ben leállította a Google Listen kezdeményezést, amely a Podcast hallgatást támogatta volna. Aztán mégis úgy gondolták, hogy jó dolog ez a podcastezés, van rá igény, illetve a jó magyar szakzsargonnal élve:

VAN BENNE POTENCIÁL....

Ám mivel a Google a világ legnagyobb keresője, és itt a keresőn van a hangsúly így érthető módon nem igazán spilázták túl a dolgot.
Hogy miért?
Mert megtehetik. Az applikáció faék egyszerű. Letöltöd és megy. Az az érzésem, hogy úgy voltak vele:
“Legyen egy ilyen is”
Ennek ellenére tényleg azt csinálja, amit kell. Főleg, ha podcasteket csak hallgatni akarsz és nem készíteni, illetve feltölteni.

Kereső alapú a cucc, de jól működik.

Lehet streamelni, vagy letölteni az anyagokat. Sőt, beállíthatod (a letöltött motyóknál), hogy a befejezett, (vagyis lejátszott anyagokat) és befejezetlen (nem végigjátszott, vagy el sem kezdett) podcasteket mikor törölje, hogy ne foglalja a helyet a készülékeden.

Ahogy már írtam, a keresőóriás készítette az appot, így nem csoda, hogy egyből egy kereső felülettel találkozunk az indításnál, ami a számodra releváns tartalmakat feldobja.
Mivel itthon (még) kevés podcaster van, ezért a felkapottabb magyar csatornákat dobja eléd, de keresni is lehet a csatornák között.

Ezeket rendezheted különböző sorrendbe, és arról is jelzést ad az app, ha valami új került fel valaki csatornájára. Láthatod az “új epizódokat”, a “folyamatban lévő” podcasteket (ezek azok amiket félben hagytál) és a “letöltéseket” (ezek amik a készülékeden vannak).

Szóval ha csak hallgatni szeretnéd a kedvenc podcastjeidet, esetleg elvinni magaddal a világ végére ahol nincs internet, akkor ezzel a porgrammal meg is teheted. Egyelőre csak Androidra van IOS-re még nem tölthető le, de mindenkinek csak ajánlani tudom!

Nálam az app 5/5

Te milyen alkalmazással szoktál podcastet hallgatni?
Általában hány csatornát követsz?

Írd meg nekünk a Blogger Műhely csoportban, ahol szívesen várunk friss anyagokkal, sűrű időközönként.

A bejegyzés trackback címe:

https://akosmikos.blog.hu/api/trackback/id/tr4614269561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása