Faliújság

Mikos Ákos blogja

"Kár lett volna kimaradni egy ilyen jó kalandból" - A Szériában Kadarkai Endre
Kadarkai Endre neve egybeforrt a minőségi és mély interjúk alkotásával. Olyan hangokat is meg tud szólaltani - "rendes" és átvitt értelemben is - amelyre nem sokan képesek. A podcast egy új terület számára, ám mégis a nem szigorúan vett interjú közegben is kiütközik az a megismerni vágyás, ami profizmusában is a sajátja. Bemutatja őket, pedig közben ős is egy Felforgató.
Ismerd meg őt!
kadarkaicover.png

1. Te hogyan foglalnád össze: Miért podcast?
Praktikus, hiszen gyakorlatilag bármilyen tevékenység közben hallgatható. Nincs napszakhoz kötve, lementhető, bármikor kedved szerint fogyaszthatod. 

2. Mi lelkesít a legjobban a műsorkészítéssel kapcsolatosan?

A valódi Felforgatók szinte kivétel nélkül izgalmas emberek. Van bennük tűz, bátorság, némi szabálytalanság, szükségképpen kreatívak és önfejűek. Hisznek magukban, az igazságukban, az ügyükben. Ki ne szeretné megfejteni a mozgatórugóikat, rájönni, hogy milyen srófra járnak? Megtudni, hogy miképp tudták megcsinálni? Hétről-hétre ilyen embereket kérdezhetek. 

3. Mi jelenti számodra a legnagyobb kihívást a podcasteddel kapcsolatosan?

Mindig is szerettem volna kipróbálni a rádiózást. Őrült izgalmas dolognak tartom. Csak hangod áll rendelkezésre. A podcast ugyanez. 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Már javában zajlanak a Világtalálkozó felvételei! Jövő hét szombaton indulunk.

Kadarkai Endre (@kadarkai) által megosztott bejegyzés,

4. Hogyan fejleszted magad a műsorod kapcsán?

Az ember, ha igényes magával szemben, mindig szeretne jobb lenni. A saját mércéje szerint szeretné tökéletesíteni a szaktudását. Miután ez egy empirikus szakma, ha csak nem egy megelégedett, eltunyult riporter az illető, szerintem törvényszerű, hogy mindig fejlődik picit. 

5. Mivel inspirálódsz a műsorkészítésben?

Ha a Felforgatókban szereplő személyekkel beszélget az ember, biztosan inpirálódik. Roppant tanulságos életutak tárulnak fel. Erőt, hitet, elszántságot, gyözniakarást, állhatatosságot lehet tanulni tőlük.
Kedvenc film?
Az élet szép, Forrest Gump, Cinema Paradiso, Nevem: Sam, Ház a sziklák alatt, A bíró
Kedvenc sorozat?
24
Kedvenc könyv?
Márai Sándor: Igazi, Szabó Magda: Az ajtó, Marquez: Szerelem a kolera idején
Kedvenc játék?
Futball
Kedvenc blog? 

6. Mit adott az életedben a podcasting?

Új terep, új platform. Külföldön már roppant népszerű, itthon is mindjobban elterjedőben van. Kár lett volna kimaradni egy ilyen jó kalandból. 

7. Hogyan ajánlanád egy olyan embernek a podcastek műfaját, aki még nem kóstolt bele?

Amit az első válaszomban írtam. 

8. Hogyan terjeszted az epizódokat, a csatornádat?

Ezt a Betone Stúdió ambíciózus csapata végzi, ők gondoskodnak róla, hogy a lehető legtöbb emberhez eljussanak a Felforgatók epizódjai. Én a hivatalos Facebook és az Insta oldalamon osztom meg valamennyi beszélgetést. 

9. Hogyan látod a podcastek jövőjét idehaza?

Bőven van még benne potenciál, szerintem még jócskán nem érte el a lehetőségei csúcsát. Azt hiszem, hogy még nagyon sok innovatív, eredeti tartalom fog kinőni a hazai piacon. 

10. Szerinted melyik itthon a top3 előremutató podcast és miért?

Mindenekelőtt nyilván hazabeszélek, a Betone Stúdió két podcastjét is ajánlom.  Először is az Egyszer lent, amely emberi drámákat jár körül, illetve a kiváló Szöllősi Györgyi vezetésével készülő To-do list, egy igényes gazdasági podcast.
Továbbá sok fantáziát látok Bezsenyi Tamás és Böcskei Balázs közös bűnügyi műsorában a Tangó és Kesben. Könnyed és mély tartalom a 24.hu-n. 

+1 Ki legyen a következő?

Szöllősi Györgyi

A bejegyzés trackback címe:

https://akosmikos.blog.hu/api/trackback/id/tr1915913662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása